У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні питання життєдіяльності Запоріжжя

05.03.2021 14:15

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 4 березня в студію прийшов заступник міського голови Володимир Волобуєв і відповів на питання, які найбільше турбували запоріжців. Їх адресували телефоном і в соціальній мережі «Фейсбук».

Традиційно на початку програми Володимир Волобуєв розповів, що відбувалося в місті, які питання піднімалися і як їх вирішували. Заступник міського голови зазначив, що зараз ведеться активна підготовка до весняного сезону.

- Після закінчення зими роботи багато. Перш за все потрібно прибрати ялинки, які жителі залишили після новорічних свят. Також зараз активно проводиться кронування дерев, вивезення старого гілля. Це завдання покладено на керівників районів, для робіт наймаються підрядники. Паралельно з цим комунальні служби проводять прибирання міста від відсіву, яким під час негоди посипали тротуари і проїжджі частини, - відзначив Володимир Волобуєв.

Також заступник міського голови розповів про нові рейси з запорізького аеропорту, які авіаперевізник Sky Up планує почати цього сезону. Так, з кінця травня із Запоріжжя можна буде полетіти до Львова та Одеси - на численні прохання запоріжців і жителів сусідніх міст. Також планується відкриття ще одного нового рейсу - в Батумі.

- За умови, що не буде обмежень через коронавірус, ми з авіаперевізником розглядаємо питання про регулярні рейси до Грузії, Батумі - 2 або навіть 3 рази в тиждень. Старт польотів за цим напрямком планується наприкінці весняного -  на початку літнього сезону. І в цілому є у нас така мета - забезпечити пасажирам доступне і регулярне авіасполучення між багатьма українськими містами, - сказав Володимир Волобуєв.

Також гість програми розповів про плани з благоустрою площі Привокзальної. Перш за все мають намір замінити тротуарну плитку, встановити нові урни та лавки. Так, цього року планують почати благоустрій правої частини площі. Втім, через дефіцит бюджету говорити про істотне перевтілення поки що зарано.

Ведучий та гість студії також обговорювали комунальні теми, серед яких вивезення сміття з прибудинкових територій, ремонт доріг.

У другій частині програми Володимир Волобуєв відповідав на питання запоріжців. Ставити їх можна по телефону або написавши на сторінку в Фейсбуці.