Соціальні працівники в ігровій формі допомагають дітям з імунодефіцитом адаптуватися до соціуму

02.10.2017 16:12

30 вересня на базі благодійної організації «Мережа 100% життя. Запоріжжя» пройшов святковий захід «Острів скарбів ». На цьому святі діти здійснили незабутню подорож в пошуках заповітного скарбу, їх чекали змагання, вікторини, театралізований конкурс, несподівані зустрічі і, звичайно ж, скарби.

У такій цікавій ігровій формі соціальні працівники допомагають дітям з серйозними недугами закріпити знання, отримані в ході занять. З вересня 2016 року в рамках Міської комплексної програми соціального захисту населення при Запорізькому міському Центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді реалізуються заходи, спрямовані на надання психологічної, соціально-педагогічної та інформаційної підтримки дітям з імунодефіцитом.

Індивідуальні та групові форми роботи допомагають підготувати дітей до розкриття особливостей протікання захворювання, берегти їх психологічне здоров'я, адаптуватися до соціуму, розвивати їхні творчі здібності, дотримуватися антиретровірусної терапії, яка дозволяє вести повноцінне життя.

Реалізація даного напрямку діяльності стала прикладом тісної взаємодії місцевої влади та громадськості, що дозволило охопити послугами протягом року 117 осіб і забезпечити повноцінний розвиток дітей з імунодефіцитом.