У департаменті культури і туризму підбили підсумки роботи за 2020 рік

10.03.2021 15:18

Сьогодні, 10 березня, представники департаменту культури і туризму Запорізької міської ради звітували перед громадськістю про досягнення минулого року. Захід відбувся з дотриманням усіх карантинних вимог.

З метою створення більш комфортних умов перебування учнів у мистецьких школах були виконані поточні й капітальні ремонти філій музичної школи №4 (вул. Історична, 45), дитячої музичної школи №5 (вул. Ладозька, 18-а) та дитячої музичної школи № 8 (вул. Ситова, 6). Для здійснення всіх необхідних робіт з міського бюджету були спрямовані кошти в обсязі 3,2 млн грн.

Також для розвитку музичних шкіл та міського дитячого симфонічного оркестру були придбані музичні інструменти на загальну суму 1,9 млн грн - у порівнянні з 2019 роком придбання збільшилися втричі.

Крім того, минулоріч було розпочато реформування міської бібліотечної мережі, зокрема створено КУ «Міська публічна бібліотечна система м. Запоріжжя».

Для підвищення якості обслуговування відвідувачів міських публічних і дитячих бібліотек, створення креативних хабів у їх приміщеннях проведені поточні й капітальні ремонти за адресами: вул. Олександрівська, 51, вул. Історична, 45, вул. Ситова, 6 та вул. Гоголя, 66  - всього на 4,3 млн грн. Ще 2,4 млн грн були спрямовані на придбання меблів. Поповнено й бібліотечний фонд міських бібліотек на загальну суму 1,1 млн грн.

Також був проведений частковий капітальний ремонт покрівлі та заміна вікон на металопластикові у ПК «Титан» вартістю 1,5 млн грн. Завершено й капітальний ремонт глядацької зали, фасаду будівлі та елементів благоустрою ПК «Хортицький» на загальну суму 4,5 млн грн.