Святкування Дня міста стартує 7 жовтня на традиційній «Покровській ярмарці»

02.10.2017 16:55

У суботу, 7 жовтня, у Запоріжжі пройде масштабне святкування Дня міста. Місце проведення - Набережна магістраль. Тут на ділянці Набережної від Центрального міського пляжу до вулиці Лермонтова у рамках свята розгорнеться традиційний Покровський ярмарок. Урочисте відкриття Дня міста відбудеться на каскаді фонтанів «Райдуга».

Про подробиці організації свята сьогодні під час прес-конференції, яка відбулася у виконкомі міської ради, розповіли заступник міського голови Валерій Еделев, заступник директора департаменту культури і туризму міської ради Ірина Черниш.

Відкриття Покровського ярмарку відбудеться о 9:00. Сцена буде розташована під пішохідним мостом на зеленій зоні, що розділяє Набережну магістраль. Перед урочистим відкриттям святкову атмосферу створить народний ансамбль «Чумацький шлях» ДК «Титан». Потім відбудеться театралізоване дійство, яке дасть старт ярмарку.

- У ярмарку беруть участь усі райони міста і фактично з усієї області. Це понад 350 торгових підприємств. Учасників буде на 20-30% більше ніж у минулому році. Передбачається, що ярмарок відвідають близько 120- 150 тисяч городян і гостей обласного центру. На Набережній магістралі розмістяться близько 200 машин із сільгосппродукцією від фермерів із Запорізької області. Ціни будуть нижчими ніж сформовані на ринках міста і в торговельній мережі, - розповів заступник міського голови Валерій Еделев.

У рамках проведення ярмарку будуть працювати декілька розважальних та кулінарних локацій. Зокрема, розміститься ціле містечко, присвячене вуличній їжі. У цьому році організатори планують поставити новий кулінарний рекорд: буде виготовлено 4 тис. порцій голубців. Скуштувати рекордне блюдо зможуть усі бажаючі.

Для дітей буде організований ігровий майданчик, який розміститься перед стадіоном.

Ярмарок триватиме до 17:00. Для зручного підвозу городян буде переформатовано роботу громадського транспорту.

У неділю, 8 жовтня, на каскаді фонтанів «Райдуга» пройде захід, організований спільно департаментом спорту міської ради та федерацією «Спас» - «Козацькі розваги». У цей день усі бажаючі також зможуть покуштувати найвідомішу козацьку страву - куліш. За оригінальним рецептом буде виготовлено близько 200 літрів кулішу.