Запорізькі будинки впорядковують до весни

12.03.2021 11:33

Управителі запорізьких будинків майже щодня наводять лад на територіях, які знаходяться під опікою підприємства. Окрім цього, є вид прибирання, який виконується за договором значно рідше, ніж на прибудинковій території та в під'їздах. Це прибирання підвалів. Зазвичай така робота проводиться перед опалювальним сезоном або ж навесні.

Представники керуючої компанії «Місто для людей» показали роботу клінерів у Комунарському районі. Будинок №27 по вул. Новокузнецькій перейшов на індивідуальний договір з компанією-управителем зовсім нещодавно - з 1 березня. До цього він обслуговувався за умовами типового договору. Зазвичай, при переході на такий вид обслуговування, мешканці іноді відмовляються від послуг клінінгу, готові самостійно підтримувати чистоту, щоби зекономлені кошти спрямовувати на поточні ремонти, або, навпаки, розширюють перелік послуг. Мешканці цього будинку залишили послуги прибирання без змін.

Як розповіла прессекретарка «Міста для людей» Валерія Ситник, двірники керуючої компанії прибирають прибудинкові території за цією адресою, як і на більшості інших будинків, п’ять разів на тиждень. Сходи і під’їзди за умовами договору підмітаються вологим віником раз на тиждень.

Однак, на жаль, іноді продухи (вентиляційні отвори) у підвалі використовують для викидання сміття. Через це за зиму виникла потреба у великому прибиранні в підвальному приміщенні будинку. Ці роботи й були виконані працівниками керуючої компанії. Також нещодавно тут відремонтували 170 кв. м покрівлі. У поточному місяці заплановано відремонтувати ще 100 кв. м, після чого, за запитом мешканців, заплановано провести заміну зношених ділянок трубопроводів у підвалі.