У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні питання життєдіяльності міста

12.03.2021 13:40

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 11 березня гість студії, заступник міського голови Віктор Гординський, відповідав на питання запоріжців, які вони ставили за телефоном прямого ефіру та в соціальних мережах.

За традицією цієї програми спочатку «черговий» розповів про актуальні питання міста. На порядку денному - весняне прибирання. За словами гостя, комунальні служби Запоріжжя готові до будь-яких погодних умов. На випадок потепління комунальні підприємства запланували і виконують кронування дерев, вивезення гілля, ретельне прибирання прибудинкових територій. Як ніколи старанно у дворах трудяться працівники з комплексного прибирання, отримавши завдання від керуючих компаній. На випадок морозів і снігопадів напоготові спецтехніка і посипні матеріали.

У ході ефіру учасники програми обговорили плани щодо закінчення опалювального сезону. Віктор Гординський сказав, що поки погода цьому не сприяє.

- Закінчення опалювального сезону залежить від умов, які прописані в документах. Відключення теплоносія відбувається при середньодобовій температурі плюс вісім градусів. Минулого року такі умови склалися на початку квітня. Цього року на найближчий тиждень березня обіцяють морози ночами і навіть місцями сніг. В цілому опалювальний сезон 2020-2021 пройшов спокійно. Кожного дня ми проводимо зум-конференції з департаментами, оперативно відпрацьовуємо всі проблемні питання. Звичайно, не обійшлося без аварій, але ми їх швидко ліквідували. Також міняли мережі за планом. З початку цього року продовжимо - вже складено план, перш за все з заміни мереж водопостачання та водовідведення, - зазначив Віктор Гординський.

Гість розповів, що зараз також продовжують прибирання в скверах і парках, виконують ремонт малих архітектурних форм. Йде активна робота всіх комунальних служб, в тому числі з підготовки до теплого сезону.

Також заступник міського голови відповів на запитання містян, які вони ставили за телефоном прямого ефіру та в соціальних мережах. Телеглядачів турбували проблеми дотримання коронавірусних обмежень запоріжцями в транспорті і в громадських місцях, вивезення сміття, ставлення жителів міста до комунального майна та підтримання порядку, інші злободенні питання.