Представники департаменту інфраструктури та благоустрою відзвітували за 2020 рік

12.03.2021 16:10

10 березня директор департаменту інфраструктури та благоустрою Запорізької міської ради Артур Боярчуков звітував перед громадськістю про результати виконання міських цільових програм м. Запоріжжя за 2020 рік.

Незважаючи на карантинні обмеження, які розпочались 12 березня 2020 року, спрямовані на боротьбу з розповсюдженням гострої респіраторної інфекції Covid – 19, в межах виділеного фінансування департамент був визначений виконавцем по трьох програмах:

  • Програма розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою міста Запоріжжя на 2020-2022 роки;
  • Програма відновлення інфраструктури території приватного сектору;
  • Програма розвитку велоінфраструктури міста Запоріжжя за 2020 рік.

В межах вищезазначених програм були виконані роботи з ремонту доріг на площі 161,716 тис. кв. м, поточного ремонту тротуарів на площі 5,936 тис. кв. м, нанесення дорожньої розмітки на площі 21,966 тис. кв. м, будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів дорожньої інфраструктури.

З них завершено капітальний ремонт 38,91 п. м. шляхопроводу №2 по вул. Калібровій та 1-ї черги тротуару площі Привокзальної на площі 727,2 кв. м, поточний ремонт доріг приватного сектора на площі 3,489 тис. кв. м.

В межах розвитку зовнішнього освітлення міста виконані роботи з проєктування 5 об’єктів будівництва та по 22 об’єктах виконано будівництво зовнішнього освітлення. Реконструкцію зовнішнього освітлення виконано на 2 об’єктах, капітальний ремонт мережі зовнішнього освітлення на 5 об’єктах.

Розпочато роботи з реконструкції площі Запорізької, завершено реконструкцію Правобережного пляжу, завершено будівельні роботи на пішохідній частині проспекту Маяковського.

Також виконані роботи з капітального ремонту малої архітектурної форми «Райдуга» та встановлено обладнання для дитячого та спортивного майданчиків на території ландшафтного парку «Вознесенівський».

Значна частина видатків використана для виконання робіт з утримання та поточного ремонту світлофорних об’єктів та дорожніх знаків, доріг, мостів, території парків та скверів, фонтанів та зелених насаджень.

З більш детальним звітом всі охочі можуть ознайомитися у статті, опублікованій в газеті «Запорозька Січ» № 12 від 11.03.2021 року.