У Запоріжжі створять ще дві сімейні амбулаторії

15.03.2021 12:15

Цього року у Запоріжжі почнуть створювати ще дві відокремлені сімейні амбулаторії. Вони будуть розташовані в Олександрівському та Дніпровському районах. Про це повідомив сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

У Запоріжжі продовжується реалізація міської програми розвитку первинної медицини, розробленої за дорученням міського голови Володимира Буряка. У рамках програми виконуються ремонти у Центрах первинної медико-санітарної допомоги, медичних амбулаторіях, закуповується медичне обладнання та санітарний транспорт. Серед завдань програми не лише підвищення якості медичних послуг, але й наближення їх до населення.

Зокрема для цього виконуються капітальні ремонти у відокремлених медичних амбулаторіях, створюються нові амбулаторії. Так, минулого року запрацювала нова амбулаторія по вул. Дорошенка, 3 у Хортицькому районі. За кілька попередніх років після капітального ремонту, реконструкції були фактично відновлені амбулаторії по вул. Брюллова та Карпенка-Карого в Шевченківському районі, вул. Автозаводській і Новокузнецькій у Комунарському районі, вул. Істоміна та Ладозькій у Дніпровському районі.

Цього року у Запоріжжі почнуть створювати ще дві нові сімейні амбулаторії - в Олександрівському (на вул. Поштова, 55) та Дніпровському (на вул. Товариська, 37а) районах. Про це написав сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк. У кожній амбулаторії вестимуть прийом сімейні лікарі, а також буде організовано кабінети щеплень, маніпуляційні, денні стаціонари, а в Бородінському мікрорайоні – обладнано ще й стоматологічний і гінекологічний кабінети.