Департамент освіти відзвітував про роботу у 2020 році

15.03.2021 16:35

11 березня в приміщенні актової зали Запорізького ліцею «Промінь» відбулося публічне представлення звіту про виконання бюджету міста у галузі «Освіта» за 2020 рік.

Загальний обсяг видатків департаменту освіти і науки Запорізької міської ради у 2020 році склав понад 2,7 млрд гривень. Позитивний ефект від виконання бюджету на 2020 рік – відсутність несвоєчасних видатків по захищених статтях, таких як оплата праці освітян, харчування дітей та оплата комунальних послуг.

Так, близько 6 млн гривень були передбачені на придбання обладнання для закладів дошкільної освіти.

Понад 18,3 млн гривень було спрямовано на розвиток Нової української школи, де 70% коштів – державна субвенція, а 30% - співфінансування з міського бюджету, які були спрямовані для закупівлі сучасних меблів, комп’ютерного обладнання та дидактичних матеріалів.

Крім того, 8,8 млн гривень було використано на закупівлю засобів захисту учасників освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти під час карантину.

У межах розвитку інклюзивного освітнього процесу для підтримки дітей з особливими освітніми потребами придбано 1148 одиниць комп’ютерного обладнання та спеціальних засобів корекції, що надасть змогу опанувати навчальну програму для осіб з особливими освітніми потребами, які здобувають освіту в інклюзивних групах закладів дошкільної освіти та в інклюзивних класах закладів загальної середньої освіти.

Для модернізації та оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних закладів освіти придбано 4402 одиниці обладнання довгострокового користування на загальну суму 1023,124 тис. гривень.

На базі ДНЗ «Запорізький ПЦПТО» створено навчально-практичний центр з підготовки кваліфікованих робітників за професіями «Машиніст крана металургійного виробництва», «Слюсар-ремонтник».

З метою підготовки закладів освіти міста до нового навчального року в 197 закладах були проведені поточні ремонти на загальну суму 24,7 млн гривень.

Для збільшення кількості місць в закладах освіти міста проведені реконструкції та капітальні ремонти будівель закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти - для цього використано понад 31,9 млн гривень.

З метою змістового дозвілля, відпочинку та оздоровлення дітей 185 школярів направлено до позаміських дитячих закладів відпочинку та оздоровлення, 477 школярів, які потребують особливої соціальної уваги - в дитячі заклади відпочинку. На це було спрямовано 6,9 млн гривень.

Заклади освіти активно брали участь у міському конкурсі «Громадський бюджет 2020». Переможцями стали 7 закладів освіти міста, які отримали 3,7 млн гривень на реалізацію проєктів, спрямованих на підвищення якості освіти.