У святковому шоу на «Покровському ярмарку» буде задіяно більше тисячі запоріжців

02.10.2017 17:10

7 жовтня о 12:00 на каскаді фонтанів «Райдуга» відбудеться урочисте відкриття Дня міста. Заплановано яскраве шоу, привітання та нагородження городян, які зробили внесок у розвиток міста. Управління культури міської ради підготувало насичену концертну програму. Також тут розгорнуться різноманітні локації, які будуть цікаві як дорослим, так і дітям.

- Організовано яскраве шоу: дія відбуватиметься на сцені і на сходинках каскаду фонтанів. Головний лейтмотив дії - представити історію міста і те, яким він є сьогодні, через призму сучасності. Задіяні 1000 учасників творчих колективів установ культури і освіти міста, студенти Класичного приватного університету. Шоу складається з декількох частин, об'єднаних єдиною музичною сценою. По завершенню офіційної частини відбудеться нон-стоп шоу «Таланти твої Запоріжжя». Візьмуть участь 1,5 тис. учасників, творчі колективи міста. Більшість з них - лауреати численних всеукраїнських та міжнародних конкурсів, - розповіла заступник директора департаменту культури і туризму Ірина Черниш.

На території каскаду фонтанів «Веселка», Вознесенівського парку виступатимуть Муніципальний естрадно-духовий оркестр, організована виставка робіт народних майстрів Запоріжжя та області. Близько 100 народних майстрів приїдуть з Петриківки, Луцька, Дніпродзержинська, Кіровограда, Марганця, Мелітополя, Львова, Яремче.

Також працюватиме виставка дитячих малюнків - учнів шкіл естетичного виховання міста «Я люблю моє Запоріжжя».

Передбачені майстер-класи декоративно-прикладного мистецтва «Зроби своїми руками».

Для дітей працюватимуть ігрові майданчики з аніматорами та конкурсами. Також всі відвідувачі головного свята міста зможуть залишити свої зізнання в коханні рідному Запоріжжю на спеціальному стенді.

Окрасою свята стане виставка квітів, над якою працюють фахівці КРСП «Зеленбуд». На території Вознесенівського парку розміститься ціла квіткова галявина. Які саме композиції готуються, запорізькі озеленювачі поки тримають у таємниці.