Від початку літа сміття з приватного сектора вивозитимуть у нових жовтих пакетах

17.03.2021 16:37

Нововведення починають діяти з 1 червня поточного року. До цього жителі приватного сектора тверді побутові відходи збирали у спеціальні пакети зеленого кольору. Для надання роз 'яснень сьогодні, 17 березня, представники ТОВ "Вельтум-Запоріжжя" зустрілися із жителями будинків по вулиці М. Ласточкіна, що у Комунарському районі.

Як пояснила начальниця абонентського відділу ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Олена Говоркова, зміни запроваджують для уникнення спекуляцій, адже багато запоріжців намагаються перепродувати фірмову тару, отримуючи за це прибуток. Колір пакетів періодично змінюють. Так, впродовж трьох попередніх років жителі будинків приватного сектора використовували зелені пакети, які прийшли на зміну червоним.

Нову жовту тару роздаватимуть квартальні. Таким чином працівники, які вивозять сміття, зможуть пересвідчитися в тому, що оплата за відповідну послугу пройшла і пакет з побутовими відходами можна завантажувати до сміттєвоза.

- У травні від нашого підприємства прийдуть квитанції і мешканці приватного сектора отримають жовті пакети. Тим, у кого накопичилася велика заборгованість, нові пакети видаватися не будуть. У випадку переплати ті, хто сплатив за послугу наперед за півроку чи рік, згідно з нормами накопичення отримають необхідну кількість пакетів для користування після 1 червня, - додала Олена Говоркова.

Всю необхідну інформацію працівники ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» надрукують на квитанціях, а також додатково проінструктують квартальних. Сподіваються, що незабаром жителі звикнуть до нових правил вивезення сміття.

Починаючи з кінця квітня й впродовж травня побутові відходи вивозитимуть як у жовтих пакетах, так і в зелених, щоб дати можливість жителям використати тару, що залишилася, а вже починаючи з 1 червня - виключно в жовтих. Згідно з нормою накопичення це два великих пакети по 100 літрів, або 4 маленьких по 50 літрів.