Муніципальна аварійна служба продовжує свою роботу

18.03.2021 14:40

У Запоріжжі продовжує працювати муніципальна аварійна служба, яка відповідає за ліквідацію пошкоджень у житловому фонді. Вона заснована в 2016 році з ініціативи міського голови Запоріжжя Володимира Буряка. Сьогодні працівники служби усували черговий аварійний порив труби холодного водопостачання, цього разу у будинку №2 по вулиці Запорізькій, що в Олександрівському районі міста.

Як і в попередні роки, головне завдання муніципальної аварійної служби - не тільки локалізувати аварії, а й усунути їх наслідки, відновити надання послуг, не залишаючи запоріжців наодинці з проблемою.

Муніципальна служба обслуговує всі аварійні випадки всередині багатоквартирного будинку, незалежно від форми власності. Так, сьогодні на номер міського контакт-центру 15-80 надійшов дзвінок від голови ОСББ по вулиці Запорізькій, 2. У першому під'їзді будинку помітили витік холодної води в підвалі й одразу викликали аварійну службу.

За правилами кол-центру, кожна заявка обробляється протягом години, на усунення проблеми працівникам муніципальної аварійної служби дається три години. Так, на даному об'єкті у виділений час вклалися. На період робіт тимчасово перекрили мешканцям першого і другого під'їздів доступ до холодної води.

- На адресі стався порив через зношеність мереж холодного водопостачання. Наша бригада робітників провела заміну одного метра старої чавунної труби на нову чавунну. Діаметр труби - 50 мм. Тепер проблем з поривами на цій ділянці не повинно бути. Наша аварійна служба працює цілодобово. В усуненні аварійних ситуацій задіяно 100 працівників. Цієї кількості достатньо, щоб упоратися з будь-якими непередбаченими ситуаціями в будинку, - розповіла старший фахівець з обробки заявок міського контакт-центру «15-80» Інна Слинько.

Для довідки, щодоби кол-центр «15-80» обробляє більше 200 звернень. Кожне з них передається відповідальним за проблему комунальним структурам.