У програмі «Черговий по місту» обговорили важливі для міста теми

19.03.2021 11:35

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 18 березня гостем студії став заступник міського голови Анатолій Пустоваров і відповів на питання запоріжців, які вони ставили під час роботи телефону прямого ефіру та в соціальних мережах.

Традиційно на початку програми запрошений до студії гість розповів про актуальні події минулого тижня. Заступник міського голови Анатолій Пустоваров зокрема повідомив, що міська влада в умовах пандемії COVID-19 вживає всі необхідні заходи для підсилення медичної інфраструктури, адже вірус так легко не відступає.

- За неповних півроку до наших лікарень надійшло додаткове діагностичне обладнання – у тому числі пересувні УЗД та рентген-апарати. Цього тижня отримали більш ніж 400 функціональних медичних ліжок. Це важливо, адже у більшості відділень устаткування не оновлювалося впродовж багатьох років. Відповідне доручення щодо придбання лікарняних ліжок дав міський голова Володимир Буряк, - додав Анатолій Пустоваров.

Також заступник міського голови розповів про запуск у роботу міської лабораторії ПЛР-діагностики, створеної на базі 1-ї міської лікарні. Тепер пацієнти міських стаціонарів з коронавірусом або з підозрою на нього зможуть зробити безкоштовний тест. Також лабораторія зможе проводити і платні тестування для тих, кому це необхідно для подорожі або інших потреб. Її потужність – 200 досліджень на добу.

Розповів Анатолій Пустоваров і про забезпечення ліжкового фонду закладів охорони здоров'я міста подачею кисню.

- Так, закуплено вже більше 400 кисневих концентраторів, розведені додаткові точки з киснем до ліжок. Монтуються кисневі станції у 1-й та 9-й міських лікарнях, де передбачені додаткові ліжко-місця на випадок, якщо виникне потреба у їх задіянні, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Розповів гість студії й про перебіг вакцинації від COVID-19 у Запоріжжі.

- Щеплення - це єдина форма цивілізованого набуття колективного імунітету, яке може дати можливість як окремому місту, так і світу загалом повернутися до повноцінного життя і зменшити кількість летальних випадків. На сьогодні питанням закупівлі й розповсюдження вакцин опікується держава. У Запоріжжі на базі наших центрів первинної медико-санітарної допомоги створені мобільні бригади, які проводять щеплення. Всі медики, задіяні в цьому процесі, пройшли додаткове навчання. На сьогодні в місті вакцинуються медичні працівники, які виявили таке бажання, адже це добровільний захід, - додав Анатолій Пустоваров.

Також гість програми відповів на запитання запоріжців, адресовані йому під час роботи телефону прямого ефіру. Більшість стосувалися сфери соціального захисту населення, житлово-комунального господарства та благоустрою міста.