Як працює служба зайнятості в умовах карантину

22.03.2021 12:30

Протягом року карантину комплекс різноманітних послуг та матеріального забезпечення одержали 66,4 тисячі осіб, з них майже 50 тисячам було надано статус безробітних у звітному періоді, 57 тисяч отримали допомогу по безробіттю.

За сприяння служби зайнятості протягом періоду карантину 26,2 тисяч осіб знайшли роботу, в тому числі 18,9 тисяч безробітних.

З 17 березня 2020 року по 16 березня 2021 року 403 особи працевлаштовані на нові робочі місця, за які здійснюється компенсація єдиного внеску роботодавцям, 68 осіб започаткували власну справу за рахунок отримання допомоги по безробіттю одноразово, 1,5 тисячі безробітних пройшли професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації. 4 особи отримали ваучер на навчання для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці. 3,7 тисяч осіб взяли участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Протягом вказаного періоду кількість вакансій у базі даних державної служби зайнятості Запорізької області становила 29,1 тисяч одиниць - їх надали 6,8 тисяч роботодавців. Рівень укомплектування вакансій склав 82,6%.

Служба зайнятості вживала заходи щодо пом’якшення наслідків карантинних обмежень та зменшення зростання рівня безробіття. Протягом року 7,6 тисяч роботодавців Запорізької області (в тому числі 6,5 тисяч ФОП без найманих працівників) отримали позитивні рішення щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, в результаті чого для 14,8 тисяч осіб були збережені робочі місця. Сума перерахованої допомоги на рахунки роботодавців становить 85,3 млн грн. 400 роботодавців (юридичних осіб) регіону отримали одноразову матеріальну допомогу для виплати працівникам у зв’язку зі скороченням їх робочого часу через впровадження карантинних обмежень. Завдяки цій підтримці для 10 тисяч осіб були збережені робочі місця. Сума перерахованої допомоги роботодавцям складає 44,2 млн грн.

Кого сьогодні шукають роботодавці?

Насамперед кваліфікованих робітників з інструментом - швачок, електромонтерів, електрогазозварників, слюсарів. Зберігся попит на робітників з обслуговування та експлуатації машин – водіїв, трактористів, а також на працівників сфери торгівлі та послуг. Є пропозиції роботи і для вчителів, вихователів, інженерів, економістів, лікарів. Затребуваними у роботодавців є також некваліфіковані працівники: двірники, підсобні робітники, вантажники.

Усі актуальні пропозиції роботи можна переглянути на офіційному вебсайті державної служби зайнятості www.dcz.gov.ua. База вакансій оновлюється щоденно.

Для отримання додаткової інформації про актуальні вакансії ви можете звернутися за телефоном відділу рекрутингу Запорізького міського центру зайнятості - (061) 284-99-70.