У Запоріжжі провели флешмоб «Танцюючі шкарпетки» до Всесвітнього дня людей з синдромом Дауна

22.03.2021 15:20

У відділеннях комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) близько 300 дітей проходять курс реабілітації. Діти з різними нозологіями, серед яких є діти з синдромом Дауна, отримують комплексні послуги з психолого-педагогічної, соціально-побутової та фізичної реабілітації.

До Всесвітнього дня людей з синдромом Дауна фахівці відділень організували міську акцію – флешмоб «Танцюючі шкарпетки». До ініціативи долучились загальноосвітня школа №61, ліцей №34, гімназія № 1 ім. Т. Шевченка, школа «ОСНОВА», народний художній колектив циркової студії «Едельвейс», дитяча музична школа №4, дошкільні навчальні заклади № 230, 255, 288, відділення «Укрпошта» № 97, центри первинної медико-санітарної допомоги №4, 10, Центр дозвілля дітей та юнацтва Вознесенівського району, Економіко-правничий коледж ЗНУ, УСЗН Запорізької міської ради по Шевченківському району, а також міські центри комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю ім. З. Матвієнко в м. Вараш Рівненської області, «Дорога в життя» в м. Чортків Тернопільської області.

Синдром Дауна – це генетична аномалія, якій притаманна додаткова хромосома. Люди з цим синдромом мають 47 хромосом у каріотипі замість звичних 46. Щороку, 21 березня, по всьому світу реалізується акція - усіх небайдужих закликають вдягати яскраві непарні шкарпетки або лише одну як символ додаткової хромосоми, аби привернути увагу суспільства та висловити толерантність і підтримку людям з таким синдромом.