У Хортицькому районі тривають весняні роботи з благоустрою

23.03.2021 12:19

Сьогодні, 23 березня, представники компанії-підрядника вивезли залишки кронованого гілля з подвір’я між багатоповерхівками за адресами вул. Новгородська, 22, 24, що в Хортицькому районі.

Загалом у районі запланували опрацювати близько 70 адрес і вивезти майже 390 т кронованного гілля. З більшою частиною робіт вже впоралися.

- Міський голова Володимир Буряк поставив завдання до кінця березня привести всі райони до належного естетичного й санітарного стану. На сьогодні ми бачимо, що в деяких дворах ще залишилися купи гілля після осінньої та зимової підрізки. Ми провели тендер і визначилися з компанією-підрядником, яка й почала їх прибирання, - розповів голова Хортицької райадміністрації Олександр Пшеничний.

Після того, як попрацювала спецтехніка, бригада робітників компанії-підрядника вручну наводить лад, збираючи залишки дрібного сміття. У підсумку гілля утилізують або ж подрібнюють на тріску й передають до філій концерну «Міські теплові мережі», де воно слугує паливом.

- Звертаюся до жителів, представників ОСББ, керуючих компаній з проханням наводити після себе лад, адже починається весняне обрізування дерев, і впродовж 1-2 днів гілля дійсно має бути вивезене. Ми контролюємо роботу комунальних підприємств, таких як «Зеленбуд», які також взяли на себе відповідальність після виконання таких робіт одразу наводити порядок, - додав Олександр Пшеничний.

Також районна адміністрація звертається до місцевих жителів з проханням не залишати свої автівки припаркованими в невстановлених для цього місцях, зокрема в межах зелених зон, адже вони заважають проїзду габаритної техніки й подальшому виконанню робіт з благоустрою.