У Запоріжжі триває оновлення площі Привокзальної

23.03.2021 15:00

Триває капітальний ремонт однієї з візитних карток Запоріжжя - площі Привокзальної, яка розділена на дві функціональні частини. Реконструкція тротуару з лівого боку вже завершена, зараз підрядник виконує роботи з правого. Сьогодні, після підготовчого періоду, бригада робітників розпочала вкладання тротуарної плитки.

Площа біля вокзалу «Запоріжжя-1» - місце, з якого для мандрівників починається знайомство з Запоріжжям. Вона давно потребувала ремонту. Реконструкція дозволить комфортно облагородити територію, зокрема встановити лавки для сидіння, де запоріжці та гості міста зможуть чекати на поїзд або громадський транспорт.

Так, минулого року підрядники виконали першу чергу робіт з лівого боку площі: поклали тактильну і тротуарну плитку типу «Старе місто», встановили гранітні бортові камені, бетонні бордюри, а також лавки для сидіння та урни.

Цього року на початку березня почали другу чергу реконструкції - з правого боку. На ділянці площею 800 кв. м виконують аналогічні види робіт.

- Ми закінчили демонтаж старого асфальтового покриття, також вже відновили існуючий гранітний бортовий камінь, підготували основу і сьогодні розпочали вкладання тротуарної плитки. Вона сірого кольору, того ж типу «Старе місто», і відповідає проєкту, - розповів начальник відділу дорожньо-мостового господарства департаменту інфраструктури та благоустрою Запорізької міськради Максим Кущенко.

Також планується вкладання тактильної плитки і зниження бортового каменю в місцях пішохідних переходів. Це дозволить забезпечити безперешкодне пересування людей з інвалідністю та мам з дитячими колясками. Також проєктом передбачене встановлення лавок і урн. Закінчити роботу підрядники планують до 1 травня.