Для комунальних підприємств Запоріжжя придбають нову спецтехніку

25.03.2021 10:45

У Запоріжжі відбулось засідання постійної комісії з питань життєзабезпечення міста. Депутати розглянули основні проєкти рішень, що винесені на сесію міської ради.

Зокрема одним із найважливіших питань, яке заслухали народні обранці, стало надання дозволів комунальним підприємствам та міським лікарням на придбання обладнання у фінансовий лізинг. Так, для концерну «Міські теплові мережі» планується придбати 5 вантажно-пасажирських автомобілів, 2 самоскиди, екскаватор-навантажувач та екскаватор-навантажувач з фрезою, 2 тротуарних віброкотка, 7 легкових автомобілів для районних підрозділів концерну.

Матеріально-технічну базу КП «Водоканал» мають поповнити 8 аварійних фургонів, автокран, 9 вантажно-пасажирських автомобілів. Для КП «ЕЛУАД» планується придбати 8 шляхових комбінованих машин з піскорозкидувачами, щітками, поливомийним та снігоочисним обладнанням. Також для КП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» запланована закупівля пожежної та снігоприбиральної машин.

Наявний рухомий склад міських КП експлуатується вже досить тривалий час. Більшість автомобілів зношені та не відповідають сучасним потребам підприємств. Придбання необхідної техніки у фінансовий лізинг дозволить швидко отримати придбані автомобілі, а також зекономити кошти, що виділяються на фінансову підтримку підприємств.

Окрім цього, планується оновити медичне обладнання низки міських лікарень.

Також депутати заслухали проєкт щодо зміни розмірів нарахувань за теплову енергію для низки ОСББ та ЖБК. Нагадаємо, це рішення було затверджене на засіданні міськвиконкому. Так, 69 об’єднань уклали з концерном договори купівлі-продажу теплової енергії для потреб населення. За цими договорами споживачам нараховується плата за тарифом, що є більшим за послугу з централізованого опалення для всіх інших містян. Зважаючи на це, для цих ОСББ та ЖБК планується скоригувати плату за тепло – таким чином вона буде такою ж, як і для всіх інших мешканців Запоріжжя.

Ще одне питання, яке було розглянуте на засіданні – збільшення фінансування за програмою розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою міста Запоріжжя. Планується виділити 5 млн 453 тис. гривень на розробку техніко-економічного обґрунтування об’єкту будівництва об’їзної дороги від Прибережної магістралі через Південний мікрорайон до автодороги Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта. Цей об’єкт планується побудувати коштом державного бюджету, однак він потребує співфінансування з міського бюджету, зокрема на проведення інженерно-геологічних, геодезичних вишукувальних, обстежувальних, обмірних робіт на ділянці майбутньої дороги.