У Запоріжжі завершилося голосування за проекти «Громадського бюджету-2017»

02.10.2017 17:45

Сьогодні представники міської ради та всіх районних адміністрацій, де з 1 по 30 вересня працювали пункти для голосування, принесли до координаційної ради з питань громадського бюджету міста Запоріжжя опечатані урни із заповненими бланками.

Проект «Громадський бюджет» реалізується в Запоріжжі другий рік поспіль. В його рамках кожен житель міста має можливість запропонувати для реалізації за кошти міського бюджету власний проект, спрямований на розвиток і благоустрій обласного центру.

У цьому році на розгляд було подано 152 проекти. Після ретельного аналізу до голосування були допущені 72 з них.

Як зазначив начальник управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради Володимир Головешко, «Громадський бюджет» - дуже важливий проект для міста, завдяки якому кожен житель може зробити свій внесок в розвиток Запоріжжя.

- Сьогодні ми завершуємо найважливіший етап проекту «Громадський бюджет» цього року. Він пов'язаний з підбиттям підсумків голосування запорожців. Кожен бажаючий міг протягом вересня проголосувати за той чи інший проект. Хочу зазначити, що була дуже велика активність жителів міста в голосуванні. Більше 15 тисяч людей проголосувало шляхом письмових бланків та понад 8 тисяч - електронним шляхом на сайті Запорізької міської ради, - розповів Володимир Головешко.

Сьогодні до складу координаційної ради було передано 18 урн для голосування, 6 з них - з райадміністрації по Шевченківському району.

Голова координаційної ради з питань громадського бюджету Катерина Акула говорить, що перші результати щодо підрахунку голосів за проекти стануть відомі через два тижні.

- Ми повинні обробити кожен бюллетень. У минулому році був 21 проект-переможець. Скільки їх буде цього року - ми дізнаємося 15 жовтня. На реалізацію проектів «Громадського бюджету-2017» передбачено 10 млн грн. Проекти-переможці будуть профінансовані в наступному році, - зазначила Катерина Акула.