Представники влади у програмі «Черговий по місту» розповіли про готовність Запоріжжя до третьої хвилі коронавірусу

26.03.2021 15:00

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 25 березня гостем студії став перший заступник міського голови Андрій П'ятницький і відповів на питання запоріжців, які вони ставили по телефону та в соціальних мережах.

Традиційно на початку програми запрошений до студії гість розповідає про актуальні події тижня. Перш за все Андрій П’ятницький повідомив про статистику захворюваності на коронавірус у місті -  нині хворобу діагностували вже у понад 37 тисяч запоріжців, забрав життя COVID-19 у понад 800 людей.

- У будь-який момент Запоріжжя може опинитися у червоній зоні, знову ввійти в локдаун. Навантаження на медичну систему  - велике. Тиждень тому міський голова провів нараду з профільними службами, кілька днів тому зустрівся і з керівниками медичних закладів. Місто до третьої хвилі готове, але додатково Володимир Буряк дав завдання і вже відпрацювали питання щодо розгортання додаткових ліжок, якщо буде необхідність. Лікарні № 1, 2, 6, 7, 9, дитяча лікарня № 5 та пологовий будинок № 4 перепрофільовані під лікування хворих на коронавірус. Всього в цих семи медзакладах функціонують 928 ліжок, з них 63 – реанімаційні. Забезпеченість киснем складає понад 100%, - розповів Андрій П’ятницький.

Загалом у закладах охорони здоров’я, які лікують ковідних хворих, наявні 136 апаратів ШВЛ, 406 кисневих концентраторів, сучасні апарати УЗД і рентгени, інше обладнання. Минулого року на боротьбу з пандемією з міського бюджету було виділено понад 200 млн грн. Цього року також виділять кошти на придбання діагностичного та лабораторного обладнання, а також функціональних ліжок на суму 31,9 млн грн. 400 з них уже в лікарнях, процедури закупівлі тривають.

- Вже успішно працює міська лабораторія ПЛР-тестування. Розглядається питання про запуск додаткового платного тестування, наприклад, якщо це необхідно комусь для подорожі. Вартість його буде нижчою за ціни приватних установ, - наголосив гість програми.

Також заступник міського голови повідомив про старт весняного прибирання у місті, це стосується як вивезення гілок, торішнього листя, так і демонтажу незаконної реклами, ліквідації МАФів. До єдиного архетипу приводяться усі зупинкові комплекси міста. 

Уже більше тижня працює новий мобільний додаток «Easy Way» для відстеження місцезнаходження та часу прибуття на зупинки громадського транспорту, завантажити його можна у Play Market та App Storе.  Запорізький комунальний транспорт вже підключений до нового сервісу в повному обсязі. У подальшому також планується під'єднати і приватний міський громадський транспорт

- У нас вже був подібний додаток, але ми саме силами міста хотіли зробити більш зручний та сучасний, також безкоштовний. Десь приблизно через місяць-два плануємо остаточно наповнити цю програму. Крім того, до додатку прив’язані електронні табло, жителі можуть їх побачити. Взагалі усі оновлення добре себе зарекомендували, тому систему будемо розширювати -  у планах створення додатку для прокладання маршруту, додатку для людей з особливими потребами тощо - зазначив Андрій П'ятницький. 

Також під час програми "Черговий по місту" глядачам нагадали про невеличкі новації у роботі підприємства "Вельтум-Запоріжжя". З 1 червня буде змінено колір пакетів, у яких будуть вивозити сміття з території приватного сектору. Так, зелені пакети замінять жовтими.

- Колір пакетів періодично змінюють, аби уникнути спекуляцій – є непоодинокі випадки, коли тару підроблюють або перепродають. Нові пакети роздаватимуть квартальні. Тим, у кого велика заборгованість, їх видавати не будуть. У випадку переплати ті, хто сплатив за послугу наперед за півроку чи рік, згідно з нормами накопичення отримають необхідну кількість пакетів. Всю необхідну інформацію «Вельтум-Запоріжжя» надрукує на квитанціях, - повідомив Андрій П’ятницький.

Також гість програми відповів на запитання запоріжців, адресовані йому під час роботи телефону прямого ефіру. Більшість стосувалися ремонту внутрішньоквартальних доріг, графіка вивезення сміття, контролю за дотриманням маскового режиму у громадському транспорті, благоустрою районних парків та скверів тощо.