Запоріжжя розраховує придбати обладнання для оформлення паспортів у Центрах надання адмінпослуг

29.03.2021 14:42

У Запоріжжі продовжать розвиток Центрів надання адміністративних послуг. Також місто отримає кошти для фінансування трьох об’єктів у рамках державної Надзвичайної кредитної програми. Це стосується продовження капітального ремонту школи №53, Малої гуманітарної академії, а також реконструкції Міського палацу дитячої та юнацької творчості. Ці питання обговорили під час засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради.

У Запоріжжі за кошти міського бюджету за кілька років була створена мережа Центрів надання адміністративних послуг. На сьогодні їх сім, вони діють у кожному районі міста. Тепер запоріжці розраховують отримати державну субвенцію на продовження розвитку цих центрів. Зокрема на закупівлю обладнання, яке дозволить збільшити кількість послуг, які надаватимуть центри. Наприклад, з оформлення паспортів, водійських прав, реєстрації транспортних засобів.

Для цього будуть внесені зміни до Міської програми розвитку Центрів надання адміністративних послуг, які винесуть на розгляд сесії міської ради. Це дозволить звернутися за отриманням державної субвенції. Загалом для закупівлі додаткового обладнання місто розраховує отримати 5,9 млн гривень.

- За кілька років за рахунок коштів бюджету міста, тобто громади Запоріжжя, ми створили мережу Центрів надання адміністративних послуг, які тепер є у кожному районі. Було значно збільшено кількість послуг. Тепер розраховуємо на підтримку держави щодо продовження розвитку цих Центрів, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова також нагадав, що місту вдалося добитися включення трьох об’єктів до державної Надзвичайної кредитної програми. Їх фінансування буде відбуватися і у 2021 році, хоча поки не так швидко, як хотілося б запоріжцям. Однак повинна надійти частина необхідних коштів.

- У 2021 році розраховуємо завершити відновлення школи №53, яка постраждала від пожежі. Продовжуються роботи й у Малій гуманітарній академії. Також маємо отримати кошти на реконструкцію Міського палацу дитячої та юнацької творчості, але тут, скоріш за все, буде потрібно більше часу для виконання робіт, - сказав Володимир Буряк.