У Запоріжжі створюють дитяче інфекційне відділення

29.03.2021 14:41

Міський голова Володимир Буряк доручив знайти можливість для виплати одноразової додаткової премії медичним працівникам Запоріжжя, які беруть участь у боротьбі з коронавірусом. Планується, що кошти будуть виділені наприкінці першого півріччя з урахуванням виконання бюджету Запоріжжя. Також місто розпочало створення міського дитячого інфекційного відділення. Про це міський голова Володимир Буряк проінформував учасників засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради.

У Запоріжжі продовжується реалізація міської програми боротьби з коронавірусною інфекцією. З понеділка у міських лікарнях розгорнуто понад 200 додаткових ліжок для лікування коронавірусних хворих. При цьому вони забезпечені киснем. Ще одне важливе питання – створення дитячого інфекційного відділення на базі 5-ї міської дитячої лікарні.

- Фактично у Запоріжжі відсутнє сучасне дитяче інфекційне відділення. Тому це моє рішення - ми вирішили створити таке відділення на базі 5-ї міської дитячої лікарні. Воно буде розташоване в окремій будівлі, розраховане на 40 окремих боксів. Роботи вже фактично розпочалися. 10 мільйонів гривень виділено на сесії обласної ради, виділимо додаткові кошти з бюджету міста. Будемо працювати над включенням цього об’єкту, на умовах співфінансування, до державної програми, щоб вже наступного року завершити будівництво відділення, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що наразі у лікарнях Запоріжжя є вільні місця для лікування хворих коронавірусом. Також є можливість розгорнути ще 200-230 додаткових ліжок. Однак можливості медичних закладів також можуть бути вичерпані. Тому необхідно максимально знизити розповсюдження хвороби. Тут багато залежить від відповідальності кожного, перш за все щодо дотримання карантинних вимог.

- Хочу щоб всі розуміли: не проблема встановити додаткові ліжка. Головне забезпечити їх необхідним обладнанням, медичними працівниками. Якщо не зупинити зростання захворюваності, то через деякий час просто відчуватиметься нестача медиків, які надають необхідну допомогу хворим. Вони і так працюють у важких умовах, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова закликав запоріжців дотримуватись вимог карантину та подякував медикам за роботу. Також Володимир Буряк доручив знайти необхідні ресурси щоб виплатити за рахунок бюджету міста одноразову додаткову премію медичним працівникам, які беруть участь у боротьбі з коронавірусом.