З початку року в Запоріжжі 84 дитини, які залишилися без батьків, були влаштовані в сім'ї

05.07.2017 12:16

Знайти родину для дитини, яка залишилась без батьків - одна з головних задач в роботі міської служби у справах дітей. Тому головний акцент в діяльності служби робиться на розвитку сімейних форм виховання.

Як повідомляє служба (управління) у справах дітей міської ради, на обліку в служби у справах дітей перебувають 1084 дитини, позбавлені батьківського тепла. З них 251 - діти-сироти, і 819 дітей, позбавлених батьківського піклування. У сім'ях опікунів проживають 820 дітей, в прийомних сім'ях та будинках сімейного типу виховуються 108 дітей.

Протягом 2017 року сім'ї влаштовані 84 дитини. З них 23 дитини усиновлено, над 60 дітьми встановлено опіку, 1 дитину влаштовано до дитячого будинку сімейного типу. На жаль, 144 дитини ще перебувають в закладах для дітей-сиріт.

Співробітники служби вживають усіх необхідних заходів для того, щоб маленькі запорожці, позбавлені батьківського тепла, виховувалися в сімейних формах, а не в інтернатах, і закликають небайдужих городян, які бажають взяти на виховання дітей, звертатися в службу у справах дітей міської ради за адресою вул Зелінського , 3 каб. 179.