На освітню програму з міського бюджету буде виділено близько 46 мільйонів гривень

23.04.2021 17:35

23 квітня у ході 5-ї сесії Запорізької міської ради депутати ухвалили збільшення видатків на розвиток програм у освітній галузі міста.

Програма «Освіта на 2019-2021 роки» була затверджена рішенням Запорізької міської ради від 19.12.2018 р. Вона окреслила перспективи розвитку Нової української школи, створення сучасного освітнього середовища, розвиток інфраструктури освіти, утримання в належному стані будівель та інші аспекти. Через соціально-економічні чинники програма потребує корекції в плані фінансування окремих завдань. По програмі «Освіта на 2019-2021 роки» планується збільшення видатків на загальну суму у 45 млн 911 тис. гривень.

Міській владі вдалося добитися включення трьох об’єктів освіти до державної Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. Завдяки цьому на реконструкцію трьох будівель закладів загальної середньої освіти Запоріжжя значно більша частина коштів виділятиметься з державного бюджету. Це стосується капітального ремонту приміщень будівлі загальноосвітньої школи № 53 (14 млн грн субвенції з держбюджету + близько 3,9 млн грн з міського бюджету); реконструкції колегіуму «Мала гуманітарна академія» з благоустроєм території і заміною конструкцій даху (7,2 млн грн субвенції з держбюджету + близько 1 млн 450 тис. грн з міського бюджету); реконструкції будівлі міського Палацу дитячої та юнацької творчості (8 млн грн субвенції з держбюджету + понад 1 млн 700 тис. грн з міського бюджету). Фінансування за Надзвичайною кредитною програмою для відновлення України дає змогу продовжувати реконструкцію вказаних трьох об’єктів освітньої сфери без значного навантаження на міський бюджет.

Також зміни до програми «Освіта на 2019-2021 роки» передбачають збільшення видатків на реконструкцію елементів благоустрою комплексу спортивних майданчиків, оновлення матеріально-технічної бази, попередження створення аварійних ситуацій на територіях навчальних закладів, організацію харчування дітей та інші нагальні потреби освітньої сфери міста.

Запорізькі депутати проголосували за збільшення фінансування з міського бюджету на розвиток програм у освітній галузі міста.