У Запоріжжі вандали продовжують навмисне пошкоджувати сміттєві контейнери

30.03.2021 16:30

Вже не перший рік у місті спостерігаються випадки навмисного підпалу контейнерів для зберігання побутових відходів. Впродовж 2019-2020 років вандали пошкодили 200 баків для сміття, а в 2021 році таких випадків вже 12. В антилідерах – Дніпровський та Хортицький райони (по 4 спалених контейнера тільки цьогоріч). Також в Хортицькому районі зафіксовано 2 випадки крадіжки сміттєвих контейнерів.

Ще одна причина, з якої контейнери виходять з ладу і стають непридатними для подальшої експлуатації – це перенавантаження. В контейнери для побутових відходів - як пластикові, так і оцинковані - не можна викидати будівельне сміття. В результаті подібних дій страждають перш за все колеса контейнера, а сам він зазнає значної деформації, внаслідок якої з’являються дірки та тріщини.

- Вартість одного пластикового контейнера становить 6 тисяч гривень, оцинкованого – 9,5 тисяч. Ми регулярно оновлюємо контейнерний парк. Але дії вандалів завдають значних фінансових збитків підприємству і зривають плановий графік заміни контейнерів на прибудинкових територіях, - повідомив генеральний директор ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

Керівництво ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» закликає мешканців міста дбайливо ставитися до сміттєвих контейнерів для зберігання твердих побутових відходів та просить повідомляти про випадки навмисного знищення та крадіжки сміттєвих баків, підпалів, викидання в них будівельних відходів за телефоном 067-619-72-72, анонімність гарантована.