Муніципальна аварійна служба ліквідувала протікання у підвалі запорізького будинку

01.04.2021 13:40

Сьогодні вранці до служби 1580 надійшла заявка: мешканці 10 під’їзду будинку № 51 по вул. Незалежної України скаржилися на неприємний застояний запах у підвалі. На місце виїхала чергова бригада Муніципальної аварійної служби.

Як розповів інженер першої категорії зміни №1 Муніципальної аварійної служби Максим Скирта, після обстеження фахівці виявили у підвалі крапельне протікання на запірній арматурі гарячого водопостачання. Ремонтники прочистили каналізаційний випуск, усунули течію на запірній арматурі та видалили воду з підвалу, яка набігла.

Загалом Муніципальна аварійна служба (МАС) отримує понад 200 заявок на добу. У 7 дільницях, відповідно до кількості міських районів, працюють фахівці різних профілів – зварювальники, електромонтери, слюсарі-сантехніки, водії тощо. Наприклад, сьогодні у Запоріжжі працюють за заявками на об’єктах міського житлового фонду та нежитлових спорудах комунальної форми власності, що належать територіальній громаді, 100 фахівців, задіяні 23 автомобіля.

- Серед найпоширеніших комунальних скарг запоріжців – на неприємний запах каналізації з підвалу, як-от сьогодні, пориви систем гарячого та холодного водопостачання, відсутність електроенергії. Але найбільший клопіт аварійники з МАС мають через засмічення труб. Чим тільки не забивають люди каналізацію – ганчір’ям, засобами гігієни та вологими серветками, харчовими відходами… В результаті через недбалість одного аварійну ситуацію переживають десятки сусідів. Вкотре закликаємо запоріжців: місце будь-яким відходам лише у сміттєвому контейнері, - зауважила старший фахівець з контролю виконання заявок служби 1580 Інна Слинько.