До запорізьких підприємців завітали з перевіркою

01.04.2021 19:00

У Запоріжжі тривають рейди мобільних груп з питань дотримання норм карантину. Для щоденних перевірок у кожному з районів міста залучають представників місцевих районних адміністрацій, Держпродспоживслужби та правоохоронних органів.

Черговий рейд відбувся сьогодні, 1 квітня, у Вознесенівському районі. Мобільна група перевірила заклади, розташовані вздовж проспекту Соборного – продовольчі та непродовольчі магазини, перукарні, аптеки тощо.

Найбільше порушень зафіксували в одному з магазинів одягу – персонал дотримувався маскового режиму, у наявності були дезінфікуючі розчини, втім температурний скринінг не проводився, був відсутній журнал прибирань, розмітка для уникнення скупчення людей, інформаційні оголошення.

- Власник магазину – іноземець, тож були складнощі у спілкуванні і поясненні, які є порушення і що необхідно робити. За допомогою перекладача ми все ж зафіксували чек-лист із порушеннями, надали свої рекомендації. Найближчим часом буде проведено повторну перевірку, і якщо порушення не будуть усуненні, або будуть зафіксовані нові – складемо протокол, - розповіла фахівець Запорізького міського управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області Катерина Острогляд.

Зазначимо, подібні рейди проводяться щоденно у кожному з районів міста. Наразі у роботі задіяно 7 мобільних груп, які лише з початку поточного року склали понад 100 протоколів.

- Також винесено 95 постанов про адміністративні порушення. За цей рік всі штрафи сплачені, стягнуті до державного бюджету. Сума штрафів - від 102 до 425 гривень за 42 ст. КУпАП. Під час перевірок ми обов’язково звертаємо увагу на дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, проведення дезінфекцій та утилізації використаних масок, наявність окремих сміттєвих урн для них, ведення журналів температурного скринінгу та прибирань тощо - зазначила Катерина Острогляд.