У Запоріжжі до Дня поширення інформації про аутизм відбувся флешмоб в онлайн-форматі

02.04.2021 14:44

У відділеннях комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) на сьогодні проходять курс реабілітації близько 300 дітей з різними нозологіями. Серед яких близько 70 дітей з аутизмом, які отримують комплексні послуги з психолого-педагогічної, соціально - побутової та фізичної реабілітації.

Аутизм (розлади аутистичного спектру (РАС) характеризується всебічним дефіцитом соціальної взаємодії та спілкування. Його неможливо вилікувати, проте з часом можна скоригувати і адаптувати людину до соціального життя.

До Всесвітнього дня інформування про аутизм, який відзначається 2 квітня, фахівці відділень організували міську акцію: широку інформаційну компанію та флешмоб в онлайн форматі «РАСкрой свое сердце».

Фахівці відвідали ліцеї, загальноосвітні школи, школи мистецтв, коледжі, дитячі лікарні, бібліотеки, театри, супермаркети, відділення пошти тощо. Було проведено онлайн-зустрічі зі студентами, які в свою чергу відгукнулись на подію та підготували інформаційні матеріали для поширення в соціальних мережах.