У програмі «Черговий по місту» обговорили важливі для міста теми

05.04.2021 12:10

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 1 квітня гостем студії став заступник міського голови Володимир Волобуєв і відповів на питання запоріжців, які вони ставили під час роботи телефону прямого ефіру та в соціальних мережах.

Традиційно на початку програми запрошений до студії гість розповів про актуальні події минулого тижня. Заступник міського голови Володимир Волобуєв зокрема повідомив, що ситуація з захворюваністю на коронавірус в місті прогресує. Станом на ранок 1 квітня зафіксовано більше 39 тисяч випадків інфікування, 860 мешканців померли від ускладнень хвороби.

- На жаль, пропозиції, звернення до мешканців міста та представників бізнесу не дали результату. Люди продовжували збиратися компаніями вечорами та у вихідні дні у розважальних закладах, нехтуючи санітарними нормами. Всі забули про негативні наслідки хвороби, а тим часом коронавірус мутує. Проблема торкнулася й дітей – фіксується чимало випадків пневмоній з тяжким перебігом, - зазначив Володимир Волобуєв.

Також заступник міського голови розповів про готовність медзакладів міста до надання допомоги й прийому хворих з коронавірусом. Всі наявні ліжко-місця, передбачені для ушпиталенння таких пацієнтів, забезпечені подачею кисню, у тому числі й через кисневі концентратори.

- Згідно з дорученням міського голови станом на 1 квітня було розгорнуто понад 200 додаткових ліжко-місць у наших медичних закладах. Втім, слід розуміти, що ми можемо й 200, 500, 1000 місць розгорнути, але питання у кількості фахівців. На сьогодні їх вистачає. Критичної ситуації немає, але тенденція йде до зростання рівня шпиталізаці – 100 осіб на добу, це велика кількість для Запоріжжя. В той же час всі медзаклади на 100% забезпечені ліками, необхідними для лікування таких пацієнтів, - додав Володимир Волобуєв.

Також у місті триває створення міського дитячого інфекційного відділення на базі 5-ї міської дитячої лікарні. Планується обладнати 40 боксів для ушпиталення маленьких пацієнтів з коронавірусом та іншими інфекційними захворюваннями.

- Міський голова поставив завдання розглянути можливість створення інфекційного відділення для дітей, яке фактично зараз у Запоріжжі відсутнє. Потреба у цих ліжко-місцях є. Рухаємося в цьому напрямку, прагнемо, аби в місті з’явилася своя дитяча інфекційна лікарня, - зазначив Володимир Волобуєв.

Також гість програми відповів на запитання запоріжців, адресовані йому під час роботи телефону прямого ефіру. Більшість стосувалися сфери благоустрою, житлово-комунального господарства.