Від початку року матеріальну допомогу отримали майже 5 тисяч запоріжців

05.04.2021 14:48

На додаток до існуючих державних соціальних гарантій в обласному центрі розроблена і реалізується Міська комплексна програма соціального захисту населення, яка фінансується за кошти міського бюджету.

Один з ключових напрямків програми - це «Комплексні заходи по соціальному захисту населення», спрямовані на підтримку родин з дітьми, осіб з інвалідністю, пенсіонерів, ветеранів, учасників бойових дій антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил та членів їх сімей, та інших категорій. Відповідно до цього завдання надається адресна цільова допомога окремим категоріям громадян та за особистими зверненнями, здійснюються інші заходи з соціальної підтримки мешканців міста.

Всього у 2021 році на комплексні заходи виділено понад 27 млн грн.

У І кварталі цього року діти з інвалідністю, хворі на цукровий діабет, з синдромом аутизм, особи з інвалідністю по зору, особи з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників бойових дій на території Республіки Афганістан та на території інших держав отримали одноразову адресну цільову допомогу у розмірі 1000 грн, діти з інвалідністю, хворі на онкологію – у розмірі 10 тис. грн. Неповнолітнім дітям, які мають статус члена сім’ї загиблого в АТО, одноразово виплачено по 12 тис. грн, дорослим членам сімей загиблих в антитерористичній операції - по 8 тис. грн.

Разову матеріальну допомогу у розмірі 3 тис. грн надано 66 учасникам антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, які отримали статус учасника бойових дій та стали на облік до управлінь соціального захисту населення Запорізької міської ради по районах.

Всього адресну цільову допомогу отримали 1865 запоріжців на загальну суму понад 3,7 млн грн. Також надано матеріальну допомогу за особистими зверненнями до міського та районних управлінь соціального захисту населення 2930 громадянам. Сума витрат склала 5,1 млн грн. Завдяки реалізації комплексних заходів у І кварталі 2021 року різні види допомоги отримали 4,9 тис. громадян, на що спрямовано майже 9 млн грн. Реалізація заходів програми триває.