У запорізьких парках триває весняне прибирання

06.04.2021 11:22

З самого ранку 6 квітня до роботи взялися працівники КП «Титан». 9 спеціалістів задіяні у парку Вознесенівському – тут фарбують лавки та сміттєві урни, змітають та вивозять гілки й листя, а також відновлюють об’єкти, пошкоджені вандалами.

У підпорядкуванні комунального підприємства наразі перебувають ландшафтний парк Вознесенівський, парк Перемоги, парк Металургів, площа та парк Енергетиків, парк ім. Синенка, сквер 30-річчя визволення України, Центральний пляж Вознесенівського району, Правобережний міський пляж Дніпровського району. На цих об’єктах працівники «Титану» доглядають за зеленими насадженнями, здійснюють прибирання та поточний ремонт малих архітектурних форм, технічно обслуговують фонтани.

У весняний період такі роботи активізуються. Зокрема у Вознесенівському районі вже виконано фарбування сміттєвих урн, проведено ремонт лавок, продовжується збір листя та гілля – загалом протягом березня вже вивезено понад 80 тонн з усіх вказаних парків.

- Протягом зимового періоду було зламано близько 10 урн, які ми наразі замінили. Також від рук вандалів постраждали лавки – ми закупили близько 70 спеціальних дерев’яних рейок для їх відновлення. Плануємо придбати 60 тонн піску для дитячих майданчиків. Також закупимо саджанці дерев, кущів і квітів, які розпочнемо висаджувати наприкінці квітня. Провели огляд дитячих майданчиків – де треба провели ремонтні роботи для запобігання травматизму. Завершити весняне прибирання за сприятливих погодних умов плануємо за кілька тижнів, - розповіла заступниця директора КП «Титан» Олена Петрик.