Концерн «Міські теплові мережі» проводить роботу з боржниками

06.04.2021 13:20

Сьогоднi, 6 квiтня, відбувся спільний виїзд представників концерну «Міські теплові мережі» та Дніпровського ВДВС у місті Запоріжжі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) з метою проведення виконавчих дій.

Зокрема планувалось здійснення опису нерухомого майна, що належить боржникам – юридичній та приватній особам. Так, з метою забезпечення фактичного виконання рішення суду щодо стягнення заборгованості за надані послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води виконавчі дії були проведені за адресами вул. Бородінська, 4а, вул. Професора Толока, 27а, що у Днiпровському районi.

Зазначимо, концерн «Міські теплові мережі» за перший квартал 2021 року направив до суду 2196 позовних заяв та заяв на видачу судового наказу відносно споживачів, які мають заборгованість з оплати спожитих послуг. За вказаний період до органів Державної виконавчої служби подано 3037 заяв про відкриття виконавчого провадження.

Представники концерну звертають увагу споживачів, що невиконання або неналежне виконання зобов’язань щодо сплати за надані послуги матимуть негативні наслідки для боржників. Зокрема споживач понесе додаткові матеріальні витрати на сплату судового збору, а після відкриття виконавчого провадження з боржника додатково буде стягнуто виконавчий збір в розмірі 10% від суми заборгованості за виконавчим документом та витрати на проведення виконавчих дій.

Також до боржників застосовуються заходи примусового виконання рішень, як-от: арешт банківських рахунків, арешт рухомого та нерухомого майна з метою подальшого вилучення та реалізації з електронних торгів, звернення стягнення на доходи боржника, обмеження в праві виїзду.

Представники концерну «Міські теплові мережі» закликають містян не зволікати зі своєчасною оплатою за спожиті комунальні послуги.