На пішохідній зоні проспекту Металургів встановили сучасне освітлення

07.04.2021 14:00

На пішохідній алеї проспекту Металургів завершили монтаж сучасної системи освітлення. Тепер тут гарно гуляти вдень та безпечно ходити вночі.

Зараз пішохідну частину прикрашають 24 стильних ліхтарі з сучасними LED-світильниками. Систему освітлення тут фактично побудували з нуля. Для цього на ділянці від вулиці Незалежної України до вулиці Рекордної прокладено 12 прольотів кабельної лінії, облаштовані фундаменти для монтажу опор.

- Паркові опори виконані з оцинкованих металевих труб, вони антивандальні. Такому покриттю важко завдати шкоди – подряпати чи зламати. На опорах встановлені 45-ватні LED-світильники - економні і також антивандальні. Плафони виконані з пластику, тож розбити їх буде нелегко, - розповів майстер підрядної компанії Олександр Щербак.

Монтаж системи освітлення розпочали в січні. Вже наприкінці березня ліхтарі були встановлені та підключені, наразі триває їх передача на баланс КП «Запоріжміськсвітло».

Нагадаємо, реконструкція пішохідної частини проспекту Металургів розпочалась минулого року за ініціативою міського голови Володимира Буряка. Тут замінили тротуарне покриття, встановили нові лавки та урни, змонтували освітлення. Зараз це повноцінна сучасна зона для відпочинку запоріжців.