У Запоріжжі дезінфікують сміттєві контейнери і майданчики

13.04.2021 15:35

У зв’язку з переходом до «червоної» карантинної зони й зростанням рівня захворюваності на COVID-19 у місті почали діяти посилені протиепідемічні заходи. Так, на підприємстві «Вельтум-Запоріжжя» особливу увагу приділили дотриманню гігієни на всіх об'єктах. Зокрема задіяли додаткову бригаду для виїзної дезінфекції сміттєвих майданчиків з контейнерами. Сьогодні, 13 квітня, попрацювали за адресою бул. Гвардійський, 22, що у Вознесенівському районі міста.

Щодня працівники ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» дезінфікують спеціальним обприскувачем близько сотні контейнерних майданчиків у всіх районі міста. Спочатку їх відновлюють, виконують необхідні ремонтні роботи, далі діють за технологією: вивільняють від сміття та обробляють спецрозчином як ззовні, так і зсередини.

Сміттєвий майданчик на два контейнери поблизу багатоповерхівки за адресою бул. Гвардійський, 22 через тривалу експлуатацію й зношеність потребував поточного ремонту. Працівники ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» провели зварювання окремих деталей і фарбування. Також бригада у складі двох осіб виконала всі необхідні роботи з його дезінфекції.

- У зв’язку з запровадженням карантинних обмежень ми намагаємося утримувати контейнерні майданчики у належному санітарному й технічному стані. За потреби проводимо часткові косметичні ремонти, а також дезінфекцію контейнерів та контейнерних майданчиків. Останні додатково обробляємо вапняним розчином, який додає поверхням охайного естетичного вигляду й забезпечує належний санітарний стан, - зазначила начальниця гоподарського відділу ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Тетяна Гальчанська.

Нерідко ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» зазнає чималих збитків через дії вандалів. Тільки цьогоріч на підприємстві налічили 14 спалених і 2 вкрадених контейнери. Серед лідерів – Дніпровський і Хортицький райони. Списані баки замінюють на нові.

ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» по всьому місту обслуговує близько 3 тисяч контейнерних майданчиків і більше 5 тисяч контейнерів. Відходи з прибудинкових територій у Запоріжжі вивозяться щоденно, без перерви на вихідні та свята.