У Заводському районі з'явився «Розумний сквер»

03.10.2017 17:15

Сквер імені Олександра Бірюка одне з улюблених місць відпочинку жителів Заводського району. Тут розташований ДК «Заводський», в якому регулярно проводяться різноманітні заходи, хлопчики та дівчатка займаються творчістю, також поблизу знаходиться гімназія, в сквер приходять провести вільний час батьки з дітьми. Тепер час, проведений у сквері, стане ще комфортнішим.

У рамках проекту одного з великих підприємств міста «Ми це місто», з ініціативи жителів району спільно з районною адміністрацією тут обладнана безкоштовна wi-fi зона, також облаштовано місце для підзарядки телефонів і інших гаджетів, інформаційний стенд для старшого покоління, на якому розміщуватиметься інформація про події та заходи району.

- Завдяки ініціативі жителів району у парку з'явилися нововведення, потрібні девайси. Райадміністрація стала одним з переможців проекту і сьогодні ми презентуємо результат спільної роботи городян, влади та підприємств міста. Всі жителі району можуть користуватися зручною сучасною послугою абсолютно безкоштовно. Прохання до відвідувачів скверу зберегти ті нововведення, які були облаштовані для всіх жителів району. Крім того було проведено нараду з правоохоронними структурами з питань охорони в тому числі зон відпочинку, - зазначив голова районної адміністрації запорізької міської ради по Заводському району Андрій Баєв.

Депутат міської ради, представник проекту «Ми це місто» Олександр Тищенко відзначив що дана ідея – створення «Розумного скверу» - дійсно варта бути втіленою у життя. Бо тепер молодь району ще більше буде зацікавлена проводити вільній час на вулиці, спілкуючись, обмінюючись інформацією, використовуючи свої гаджети. Надалі цікаві ідеї, які підуть тільки на користь для розвитку району, будуть тільки вітатися.

Також варто відзначити, що в травні поточного року за рахунок коштів міського бюджету виконані роботи по ремонту і фарбування дитячого та спортивного майданчиків, розташованих на території скверу. Були приведені до ладу лавочки та урни, встановлений модульний туалет.

Сьогодні на перехресті у сквері виконуються роботи по облаштуванню додаткового освітлення пішохідного переходу.