Мобільні групи перевіряють підприємців щодо дотримання умов карантину

14.04.2021 13:05

У всіх районах міста працюють мобільні групи, які здійснюють контроль за дотриманням карантинного режиму. До їх складу входять представники районних адміністрацій, Держпродспоживслужби та поліції. Сьогодні, 14 квітня, відбулась перевірка двох об’єктів у центрі Заводського району – магазину продуктів та аптеки.

Так, спершу представники мобільної групи завітали до магазину продуктів й промоніторили, чи дотримуються працівники та відвідувачі всіх санітарних норм, впроваджених на період карантину.

Як розповіла головний спеціаліст відділу економічного розвитку та підприємництва, а за сумісництвом керівник мобільної групи Заводського району Наталя Хижняк, перевірили наявність засобів індивідуального захисту, рукавичок у працівників та окремих контейнерів для їх збору після використання. Також звернули увагу на наявність записів у журналі реєстрації температурного скринінгу, інформаційних листів на вхідних групах дверей, а також нанесення попереджувальних стрічок для дотримання відстані між покупцями в місцях розрахунку. Ознайомилися зі складом препартів, якими проводиться дезінфекційна обробка приміщень та поверхонь.

Таку ж перевірку здійснили й у розташованій неподалік аптеці відомої мережі. У підсумку порушень не виявили.

- Мобільна група у Заводському районі працює щоденно з 8.00 до 17.00 без перерви на вихідні та свята. Сьогодні у ході чергового рейду було перевірено кілька закладів торгівлі. Ми побачили, що магазини, які переважно пропонують непродовольчі товари, не працюють згідно з висновком комісії ТБНС, ті ж, які пропонують продовольчі - працюють з дотриманням всіх санітарних і карантинних норм. На підлозі нанесена розмітка для збереження соціальної дистанції, у наявності санітайзери для обробки рук та поверхонь, у приміщеннях покупці та працівники перебувають у масках . Отже, наразі всі карантинні норми витримані, - зазначив заступник голови Заводської райадміністрації Юрій Кулак.