У Запоріжжі триває дезінфекція громадського транспорту

14.04.2021 17:10

У Запоріжжі триває посилена санітарна обробка громадського транспорту. Трамваї, тролейбуси, автобуси дезінфікують двічі на день - вранці перед виходом на лінію та вдень - під час стоянки транспорту в парку.

На підприємстві дезінфекцію проводять фахівці КП «Запоріжелектротранс». Машини миють апаратурою під високим тиском, проводять вологе прибирання салону, протирають поручні, ручки сидінь. Дезінфікують спеціальним розчином, в якому не міститься хлор.

- На підприємстві «Запоріжелектротранс» посилюють заходи з попередження поширення коронавірусу. Зокрема це обробка рухомого складу двічі на день. Перше таке прибирання відбувається з 5.00 перед виходом на маршрути. Вдень, коли транспорту заборонено було перевозити пасажирів, наші працівники прибирають повторно. Виконується вологе прибирання салону, санобробка перил, панелей, кабіни водія. Використовуємо безпечні для здоров'я людини дезрозчини. Все для безпеки пасажирів, - розповів начальник тролейбусного парку №2 КП «Запоріжелектротранс» Олег Переверзєв.

Дбають також і про захист співробітників підприємства. Персоналу КП «Запоріжелектротранс» видають маски, проводять щоденні медогляди, обов'язково вимірюють температуру, тиск, проводять огляд дихальних шляхів.

Нагадаємо, на період посилення карантинних заходів з 13 квітня тимчасово громадський транспорт Запоріжжя перевели на особливий режим роботи за спеціальним графіком. В салон пускають пасажирів тільки на сидячі місця. Обов'язкова умова для входу в салон - наявність маски. З 16 квітня перевезення здійснюватиметься за перепустками.