У Запоріжжі показали, як організоване дистанційне навчання у школах

15.04.2021 14:00

З 14 квітня, з урахуванням рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, учні 1-4 класів запорізьких шкіл перейшли на дистанційне навчання. Таким чином школярі як молодшої, так і старшої ланок нині навчаються не виходячи з дому - в онлайн-форматі. Більш детально з організацією освітнього процесу сьогодні, 15 квітня, ознайомився директор департаменту освіти і науки міськради Станіслав Романчук. Завітав до спеціалізованої школи фізичної культури № 18, що у Шевченківському районі.

Учні середньої і старшої ланок на дистанційне навчання перейшли ще після канікул наприкінці березня. Тепер до них доєдналися й молодші школярі. У спеціалізований школі фізичної культури № 18 загалом навчаються 550 дітей, з них 190 – учні початкової ланки (1-4 класів).

- Для початкової школи нині організоване навчання у дистанційному режимі. Учні перебувають вдома, вчителі теж. Ті з них, що мають бажання, проводять уроки з класу, залучають наявний тут демонстраційний матеріал – інтерактивні дошки, навчальні картки та інше. Решта працюють у домашніх умовах, - розповів директор спеціалізованої школи фізичної культури № 18 Віктор Молчанов.

Онлайн-навчання у закладі максимально наблизили до умов очної освітньої діяльності. Так, перший урок для молодших школярів стартує о 8.20. Загалом щоденний розклад містить 4-5 уроків з різних предметів. Їх тривалість у перших классах становить 35 хвилин, у 2-4 класах – 40 хвилин. Обовязковими є перерви.

Для викладання своїх предметів онлайн вчителі залучають різні платформи, зокрема відомий сервіс для організації онлайн-конференцій Zoom, G Suite for Education та ін.

- Я дуже задоволений тим рівнем, який школа змогла забезпечити для організації освітнього процесу – це наявність комп’ютерної техніки, фахова готовність вчителів до дистанційного викладання. Я сьогодні як вчитель, професіонал побачив готовність дітей сприймати матеріал саме в такому форматі. Звичайно, дистанційне навчання не є заміною очного, але все одно це гарний рівень і я задоволений, - зазначив директор департаменту освіти і науки міськради Станіслав Романчук.

Подальша організація навчального процесу в запорізьких школах залежатиме від епідемічної ситуації.