У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні питання життєдіяльності міста

16.04.2021 12:25

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 15 квітня гість студії, керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович, відповідав на питання запоріжців, які вони ставили за телефоном прямого ефіру та в соціальних мережах.

За традицією програми спочатку «черговий» зупинився на найголовніших подіях, які відбувались у Запоріжжі протягом тижня. Зокрема Роман Омельянович розповів про ситуацію з поширенням коронавірусу в Запоріжжі. Керуючий справами виконкому зазначив, що карантинні обмеження були вимушено посилені, оскільки це критично необхідно.

- Зараз така ситуація з захворюваністю, що одні лише вмовляння дотримуватися карантинних правил не допоможуть. Відповідальність дійсно на кожному з нас! Розуміючи, що на сьогодні в Запоріжжі ковід виявили вже у 44 тисяч людей і, на жаль, більше 1000 померли від інфекції, необхідно, і це було зроблено, застосовувати обмежувальні заходи для того, щоб запобігти подальшому зростанню кількості хворих. Правильно сказав міський голова, коли приймалося рішення про локдаун – краще 2-3 тижні ми всі разом, відповідально поставимося до жорстких карантинних обмежень, ніж розтягувати напівміри на місяці. Тим паче, що попередні заборони, які ми вводили минулого тижня, виявилися недостатніми, - підкреслив Роман Омельянович.

Керуючий справами виконавчого комітету наголосив, що медики в авралі, щодня відбувається до 200 госпіталізацій. Роман Омельянович зазначив, що наразі посилено роботу мобільних груп з перевірки дотримання правил карантину. Окрім цього, усі школярі переведені на дистанційне навчання, дитсадки залишаються працювати з дотриманням всіх вимог.

Під час ефіру телепередачі Роман Омельянович відповідав на запитання містян. Зокрема стосовно роботи транспорту. З сьогоднішнього дня громадський транспорт перевозить пасажирів за спеціальними перепустками. При цьому обмеження за часом скасовуються.

- Їздити ще кудись зараз не на часі. Перевезення пасажирів здійснюється виключно за кількістю місць для сидіння та в масках. Контроль за цим також посилено. Ми розуміємо, що це викликає обурення та незручності. Але ми також розуміємо, що все це тимчасові заходи. Обмеження вводяться саме для того, щоб якомога менше людей їздили містом без нагальної потреби. І те, скільки це все ще триватиме, залежить від кожного з нас, - зазначив Роман Омельянович.

Також керуючий справами виконавчого комітету розповів про завершення опалювального сезону. На початку тижня було прийняте рішення не вимикати тепло в будинках містян. Воно було пов’язане з тим, що багато людей перебувають у лікарнях, багато запоріжців лікуються вдома, діти відвідують дитячі садочки, при цьому погода була прохолодною та дощовою. Відключення теплоносія створило б незручності для містян. У зв’язку з цим рішення про строки завершення опалювального сезону вирішили розглянути пізніше, після стабілізації погодних умов.

Сьогодні міський голова Запоріжжя Володимир Буряк дав доручення підготувати рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради про завершення опалювального сезону з 19 квітня.

Також протягом передачі обговорювалась робота міських філій Центру надання адміністративних послуг в умовах карантину, робота з громадськими зверненнями тощо. Повний випуск телепрограми можна подивитись за посиланням.