У Запоріжжі завершується опалювальний сезон

19.04.2021 16:45

З сьогоднішнього дня концерн «Міські теплові мережі» припиняє подачу теплоносія в будинки запоріжців. Відключення відбуватиметься 19 і 20 квітня. Нагадаємо, відповідне рішення міського виконавчого комітету було підготовлене за дорученням міського голови Володимира Буряка.

Однією з перших припинила подачу тепла котельня по вулиці Товариській у Дніпровському районі.

- Процес цей досить трудомісткий і займає не одну годину Але я думаю, що сьогодні - завтра ми закінчимо опалювальний сезон у нашому районі, - розповів головний інженер Дніпровської філії концерну «Міські теплові мережі» Олександр Цвєтков.

Загалом у господарському віданні і в оренді Концерну «МТМ» перебуває 61 котельня загальною потужністю 2286,6825 Гкал/рік, 52 центральних теплових пунктів, 759,75 км (у двотрубному обчисленні) магістральних і розподільних теплових мереж.

В опалювальний сезон не припинялася заміна застарілих мереж. Роботи виконували в усіх районах міста. Так, протягом 2020 року було замінено 27,95 км трубопроводів, з них трубопроводів опалення - 15,26 км, гарячого водопостачання - 12,69 км. Цього року вже замінили 7 км. Всі нові труби, які застосовуються в процесі ремонтів, сучасного типу, енергозберігаючі, поліуретанові, що дозволяє зменшити тепловтрати під час доставки теплоносія споживачу.

Відразу після закінчення опалювального сезону фахівці концерну розпочинають підготовку до нового. Ремонти виконують відповідно до затверджених графіків.