Стан системи протипожежної безпеки на об'єктах комунальної власності – під контролем міської влади

04.10.2017 12:32

Сьогодні в міськвиконкомі відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника міського голови Валерія Еделєва. Одне з основних питань, яке розглянули члени комісії - про заходи щодо забезпечення пожежної безпеки на території міста.

Ще в травні поточного року фахівці Запорізького управління ГУ ДСНС почали проводити планову перевірку установ освіти, комунальних організацій та підприємств Запоріжжя з питання дотримання техногенної та пожежної безпеки. Особливу увагу зверталася на стан електрогосподарства, протипожежне водопостачання, наявність і стан протипожежної автоматики, шляхи евакуації, забезпечення першочерговими засобами пожежогасіння.

В ході перевірки було виявлено чимало проблемних питань.

- В результаті перевірок виявлено чимало недоліків, оскільки протягом останніх 20 років на вирішення питань пожежної безпеки практично не виділялися кошти. Тільки на установку автоматичних систем пожежної безпеки в школах і дитячих садах обласного центру необхідно понад 110 млн грн. Міська влада буде особливу увагу приділяти питанню пожежної безпеки, оскільки від цього залежить життя городян. Значні кошти будуть спрямовані на усунення виявлених недоліків, - зазначив заступник міського голови Валерій Еделєв.

В ході засідання комісії керівникам департаментів та підприємств комунальної форми власності було дано доручення за підсумками перевірок розробити план заходів щодо усунення порушень і передати його на контроль в управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради. У документі повинні бути зазначені терміни виконання та необхідний бюджет.