Підприємців Вознесенівського району перевірили на дотримання карантинних вимог

21.04.2021 15:35

У Запоріжжі тривають рейди мобільних груп з питань перевірки дотримання норм карантину. Для щоденних перевірок у кожному з районів міста залучають представників місцевих районних адміністрацій, Держпродспоживслужби та правоохоронних органів.

Сьогодні, 21 квітня, ревізію провели у Вознесенівському районі – мобільна група завітала до двох місцевих кав’ярень та продуктового магазину. За результатами перевірки двом закладам надали рекомендації, ще в одному склали протокол про порушення. Зауваження стосувалися зокрема перевищення допустимої кількості відвідувачів у закладі та розташування випічки без захисної плівки безпосередньо біля місця розрахунку. 

Також в одній з кав’ярень на літньому майданчику перебували гості закладу, що за нормами карантину нині не припустимо. Втім на території були огороджуюча стрічка та оголошення. Працівникам додатково надані рекомендації щодо нагляду за тим, чи дотримуються правил відвідувачі.

- У першу чергу звертаємо увагу на ті заклади, які мають право працювати у період карантину та право працювати з обмеженнями. Якщо бачимо порушення і є відвідувачі всередині, наприклад у ресторані чи кафе – то ми викликаємо поліцію і далі порушення вже фіксують вони. Якщо це продуктовий магазин чи кав’ярня - перевіряємо все по чек-листу. Чи наявні маски у персоналу, як ведеться температурний скринінг, дезінфекція приміщення, чи встановлені урни для використаних засобів захисту, розмітка для уникнення скупчення людей, інформаційні оголошення тощо, - розповіла фахівець Запорізького міського управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області Катерина Острогляд.

Зазначимо, подібні рейди проводяться щоденно у кожному з районів міста. Наразі у роботі задіяно 7 мобільних груп, які з початку поточного року склали 200 протоколів про порушення. Нині майже всі штрафи стягнуті до державного бюджету. Сума одного складає від 102 до 425 гривень за 42 ст. КУпАП.