У Шевченківському районі провели урочисту зустріч до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи

22.04.2021 13:10

Представники районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району провели зустріч з активом місцевого громадського об’єднання «Союз ветеранів та інвалідів Чорнобиля». Захід відбувся з дотриманням усіх карантинних вимог.

За активну громадську діяльність, особистий внесок у вирішення питань соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, та з нагоди 35-ї річниці вшанування учасників ліквідації наслідків цієї аварії голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району Федір Маєр вручив представникам громадського об’єднання подяки.

- Незважаючи на ті кілька десятирічь, які минули з моменту трагедії, і зміну двох поколінь, її наслідки залишаються предметом обговорення світової наукової спільноти. Чорнобильська катастрофа віднесена до аварій ядерних об’єктів найвищого рівня. Під загрозою опинилося життя і здоров’я мільйонів громадян. За числом потерпілих від аварії Україна займає перше місце. Ми маємо завжди пам’ятати і згадувати цю катастрофу, аби не дозволити статися такому ще раз, - зазначив Федір Маєр.