У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні питання життєдіяльності міста

23.04.2021 10:08

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 22 квітня гість студії, заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров, відповідав на питання запоріжців, які вони ставили за телефоном прямого ефіру та в соціальних мережах.

За традицією програми спочатку гість зупинився на найголовніших подіях, які відбувались у Запоріжжі протягом тижня. Зокрема Анатолій Пустоваров розповів про ситуацію з поширенням коронавірусу в Запоріжжі.

- На сьогодні ми у "червоній" зоні. Але наша медична інфраструктура також розвивається. За останні кілька тижнів медичні заклади поповнились понад 400 ліжками з киснем. 7 лікарень відведені для лікування хворих на коронавірус. В день – від 70 до 100 госпіталізацій. Завантаженість загальна сьогодні близько 70%. Тобто вільні місця є, лікарі є, ліки є – потрібна лише підтримка громади, людей, які мають дотримуватись усіх карантинних обмежень. Попереду Великодні свята, тож, аби запобігти зростанню захворюваності кожен з нас має бути відповідальним і залишатися вдома, - зазначив заступник міського голови.

Тема коронавірусу наразі головна, але місто продовжує функціонувати - тривають весняні роботи з благоустрою, розвивається транспортна система.

- Продовжується робота над відновленням повноцінної роботи трамвайного маршруту №12, який з’єднає сполученням Заводський та Шевченківський райони. Цього тижня Запоріжжя також отримало 10 європейських трамваїв, 4 з них вже здійснюють перевезення пасажирів. До кінця місяця місто отримає ще 2 таких трамвая. Також цього року планується зібрати ще 3 запорізьких трамваї. Все у межах реалізації специальної програми Володимира Буряка, яка включає виготовлення запорізьких трамваїв на базі КП «Запоріжелектротранс», придбання європейських трамвайних вагонів та капітальний ремонт існуючого рухомого складу. За попередні роки було зібрано 14 трамваїв, придбано 13 європейських вагонів, - розповів Анатолій Пустоваров.

Місто поступово переходить на надання послуг у режимі онлайн. У департаменті реєстраційних послуг у тестовому режимі запрацював новий сервіс для отримання довідки про місце реєстрації особи в дистанційному режимі. Для цього необхідно мати лише електронний цифровий підпис та перейти та сайт Електронних сервісів Запоріжжя.

- Це спрощує роботу і відвідувачам, і спеціалістам. Допомагає уникнути довгих черг і паперової тяганини, а також зменшити контакт, що важливо під час пандемії. Можна зайти на сайт міської ради, де є розділ «Е-сервіси», там є чимало речей, які можна зробити в онлайн-режимі, - запевнив гість програми.