Володимир Буряк окреслив ситуацію у запорізькій медицині

23.04.2021 12:20

Запоріжжя продовжує залишатися у «червоній» зоні, однак міська медицина витримує навантаження. У тому числі завдяки розгортанню останнім часом понад 400 додаткових ліжок для лікування хворих коронавірусом у медичних закладах міста. Продовжується і створення сучасних приймальних відділень у двох міських лікарнях. Це дуже важливо, адже розвиток медицини є одним з пріоритетів для запоріжців. На цьому наголосив на початку сесії міської ради міський голова Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк відзначив, що розвиток, підтримка медичних закладів у сучасних умовах мають велике значення. І це стосується не лише коронавірусних лікарень. Зокрема зараз на базі Міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги, 9-ї лікарні створюються сучасні приймально-діагностичні відділення.

- Були виділені кошти з Державного бюджету, бюджету міста на створення сучасних приймальних відділень. Роботи продовжуються. Наше завдання продовжити фінансування робіт, цього року завершити створення цих приймальних відділень, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що Запоріжжя продовжує залишатися у «червоній» зоні, однак з’являються і деякі позитивні тенденції. Зокрема збільшується кількість тих, хто видужав від корнавірусу.

- За останню добу 273 запоріжця видужали від коронавірусу. Міська медицина наразі витримує навантаження. У тому числі завдяки тому, що за останні кілька тижнів у медичних закладах міста нам вдалося розгорнути понад 400 ліжок для лікування коронавірусних хворих, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що це стало наслідком злагоджених дій медиків, міської влади, депутатського корпусу. Прийнята в минулому році Міська програма боротьби з коронавірусом дає конкретні результати.