У Запоріжжі створюють дитяче інфекційне відділення та відновлюють школу

23.04.2021 13:25

Цього року у Запоріжжі реалізується низка проєктів у сферах освіти та охорони здоров’я. Вони впроваджуватимуться на умовах співфінансування державного та міського бюджетів. На початку сесії міський голова Володимир Буряк розповів про деякі з цих проєктів. Частина з них може бути завершена вже цього року, за умови стабільного фінансування.

Міський голова Володимир Буряк нагадав, що у Запоріжжі розпочалося створення сучасного дитячого інфекційного відділення на базі 5-ї дитячої лікарні. Воно дійсно необхідне, адже на даний момент у Запоріжжі та області відсутнє подібне сучасне відділення. Зазначимо, воно буде розташоване в окремій будівлі, розраховане на 40 окремих боксів.

- Вже виділено кошти з обласного бюджету. Збільшимо фінансування з бюджету міста. Будемо працювати над включенням цього об’єкту, на умовах співфінансування, до державної програми, щоб вже наступного року завершити будівництво відділення, - сказав Володимир Буряк.

Низка проєктів впроваджується у сфері освіти. Відновлення після пожежі школи №53, ремонт Малої гуманітарної академії, реконструкція Міського палацу дитячої та юнацької творчості, які було включено до державної Надзвичайної кредитної програми.

- Минулого року частину коштів з цих об’єктів було зрізано. Нам вдалося домогтися продовження державного фінансування. Завдання полягає у тому, щоб завершити ці об’єкти на умовах співфінансування з державного та міського бюджетів, - наголосив Володимир Буряк.