У Запоріжжі планують збудувати об’їзну дорогу

23.04.2021 14:10

У Запоріжжі будуватимуть об’їзну дорогу, яка необхідна місту у зв’язку з планами завершення будівництва нових мостових переходів через р. Дніпро. Це дозволить розвантажити центр міста від транзитного транспорту. На сьогоднішній сесії місто планує виділити кошти на розробку техніко-економічного обґрунтування будівництва об’їзної дороги від Прибережної магістралі через Південний мікрорайон до автодороги Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта. Про це міський голова Володимир Буряк повідомив під час сесії міської ради.

Володимир Буряк наголосив, що у Запоріжжі продовжується будівництво мостових переходів. Запоріжці сподіваються, що роботи будуть завершені якнайшвидше.

- Впевнений, що мости будуть добудовані. Про це заявляв і Президент України Володимир Зеленський під час відкриття першої частини мосту, - сказав Володимир Буряк.

У той же час у зв’язку з будівництвом нових мостів, інших магістралей державного значення, які проходять через Запоріжжя та Запорізьку область, виникає необхідність спорудження об’їзної дороги. Вона дозволить розвантажити центр міста від транзитного транспорту.

Дорогу планується збудувати у рамках державної програми. Вона включатиме ділянку від Прибережної магістралі через Південний мікрорайон до автодороги Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта. Інша ділянка на правому березі, від Нікопольського повороту.

Місто планує взяти участь у співфінансуванні робіт, зокрема розробки технічної документації.

- Виділимо сьогодні кошти з міського бюджету для розробки техніко-економічного обґрунтування будівництва ділянки об’їзної дороги від Південного мікрорайону до траси Харків-Сімферополь, - зазначив Володимир Буряк.