Муніципальна служба ліквідовує аварійне гілля

23.04.2021 15:43

У Запоріжжі продовжує працювати Муніципальна аварійна служба, яка відповідає за ліквідацію пошкоджень у житловому фонді. Вона заснована в 2016 році з ініціативи міського голови Запоріжжя Володимира Буряка. Сьогодні працівники служби відреагували на черговий аварійний виклик, який надійшов від голови ОСББ за адресою вул. Південноукраїнська, 9, що у Вознесенівському районі.

Як і у попередні роки, головне завдання муніципальної аварійної служби - не тільки локалізувати пошкодження, а й усунути його наслідки, відновити надання послуг, не залишаючи запоріжців наодинці з проблемою.

Муніципальна служба обслуговує всі аварійні випадки всередині багатоквартирного будинку, незалежно від форми власності.

Так, днями на номер міського контакт-центру 15-80 надійшов дзвінок від голови ОСББ по вулиці Південноукраїнська, 9. Тут помітили небезпечні гілки над пішохідною зоною.

- Видалення аварійно небезпечних дерев - одне з основних завдань служби. Щойно контакт-центр отримав заявку за цією адресою, ми виїхали на об'єкт, оцінили ситуацію і підготували бригаду працівників зі спецтехнікою. Сьогодні почали ліквідацію аварійного гілля. Роботи виконуємо за заявками жителів та після обстеження прибудинкових територій, - розповіла старший фахівець з обробки заявок міського контакт-центру «15-80» Інна Слинько.

Подібні роботи на сьогодні заплановані ще на трьох адресах у Вознесенівському районі. Всього з початку року муніципальна аварійна служба отримала майже 200 звернень мешканців з приводу аварійного гілля. Як правило, проблему усувають швидко, щоб запобігти можливій небезпеці.

В цілому муніципальна аварійна служба реагує на всі заявки, пов'язані з експлуатацією житлового фонду та об'єктів комунальної форми власності.