Володимир Буряк підбив підсумки сесії Запорізької міської ради

23.04.2021 20:50

Сьогодні відбулось продовження пленарного засідання п’ятої сесії Запорізької міста. Було розглянуто понад 90 питань. Вони стосувалися різних сфер життєдіяльності міста та важливі для значної кількості запоріжців. Більшість цих рішень депутати міської ради підтримали. Міський голова Володимир Буряк прокоментував результати сесії та прийняття низки ключових рішень на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук»:

- Не політикою єдиною: сьогодні на засіданні сесії разом із депутатами прийняли низку важливих рішень. У першу чергу хочу зупинитися на питаннях охорони здоров’я.

- Зокрема будуть продовжуватися роботи зі створення сучасних приймально-діагностичних відділень на базі 5-ї та 9-ї лікарень. Такі сучасні медичні комплекси – величезний крок для рятування життів запоріжців. У планах - збільшення фінансування й для будівництва дитячого інфекційного відділення на базі 5-ї дитячої лікарні. Воно буде розташоване в окремій будівлі та розраховане на 40 окремих боксів. Будемо працювати над включенням цього об’єкту, на умовах співфінансування, до державної програми, щоб вже наступного року завершити будівництво.

- Низка проєктів на умовах співфінансування впроваджується й у сфері освіти. Відновлення після пожежі школи №53, ремонт Малої гуманітарної академії, реконструкція Міського палацу дитячої та юнацької творчості.

- Затвердили сьогодні Програму розвитку та вдосконалення пасажирського транспорту в місті на 2021-2023 роки. В покращенні ситуації з транспортом за останні 5 років зроблено немало – 95 великих автобусів, 14 запорізьких трамваїв, нові тролейбуси – все це дозволило нам відкрити нові маршрути в усі райони міста. Цього року ми вже отримали 12 німецьких трамваїв, у планах зібрати ще 3 запорізьких. Надалі працюватимемо над створенням так званої «Картки запоріжця», початком впровадження якої стала можливість безконтактної оплати проїзду в комунальному транспорті.

- У зв’язку з будівництвом нових мостів виникла необхідність спорудження об’їзної дороги від Прибережної магістралі через Південний мікрорайон до автодороги Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта та на правому березі, від Нікопольського повороту. Ці роботи планується проводити в рамках державної програми. Місто в свою чергу профінансує розробку технічної документації.

- Ще одне важливе питання – здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення запоріжців доступним житлом. Цього року заплановано видати 15 таких кредитів, а далі поступово збільшувати цю кількість щороку.