Володимир Буряк повідомив про можливість виходу міста з "червоної" зони

26.04.2021 09:45

Запоріжжя поки продовжує залишатися у "червоній" зоні, однак локдаун дає свої результати. За останню добу в місті зареєстровано 113 випадків захворювання, а до того були дні, коли щодоби коронавірус виявляли в 500, та навіть у понад 600 мешканців міста. Тож цього тижня місто має всі шанси вийти з "червоної" зони. Про це написав сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

Міський голова подякував всім, хто своїми діями допоміг покращити ситуацію з поширенням коронавірусу в місті. Міська влада у свою чергу продовжує забезпечувати лікарні всім необхідним для надання допомоги хворим. Володимир Буряк закликав запоріжців і далі дотримуватись карантинних вимог.

Нагадаємо, з весни минулого року у Запоріжжі реалізується міська програма боротьби з коронавірусом. На її впровадження з бюджету міста було спрямовано понад 200 мільйонів гривень. За ці кошти закуповували медикаменти, засоби індивідуального захисту для медиків, медичне обладнання. Зокрема апарати ШВЛ, кисневі концентратори, апарати УЗД, мобільні рентгени та інше.

Для лікування коронавірусних хворих було перепрофільовано 7 медичних закладів міста: лікарні №№ 1, 2, 6, 7, 9, міська дитяча лікарня №5, пологовий будинок №4. У них розгорнуто близько 1300 ліжок, забезпечених киснем за рахунок централізованих систем та кисневих концентраторів.